Min hälsoresa

”En hälsa som klappat ihop, odimensionell kropp och en massa tunga diagnoser. Detta är min resa mot en bättre mental och fysisk hälsa och ett framgångsrikt företagande”

Även om du inte känner det just nu, så är din kropp fantastisk! Din kropp vill dig väl och den försöker hjälpa dig på bästa sätt. Men, den behöver grundläggande förutsättningar för att den ska ha möjlighet fungera. Allt påverkar oss; vår dåtid och nutid, vår mentala och fysiska status. Med andra ord behöver vi titta på vår hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, du är en helhet, alla delar är viktiga.

Min hälsoresa

”En hälsa som klappat ihop, odimensionell kropp och en massa tunga diagnoser. Detta är min resa mot en bättre mental och fysisk hälsa och ett framgångsrikt företagande”

Även om du inte känner det just nu, så är din kropp fantastisk! Din kropp vill dig väl och den försöker hjälpa dig på bästa sätt. Men, den behöver grundläggande förutsättningar för att den ska ha möjlighet fungera. Allt påverkar oss; vår dåtid och nutid, vår mentala och fysiska status. Med andra ord behöver vi titta på vår hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, du är en helhet, alla delar är viktiga.

..att ta sig från absoluta botten, till frisk och energisk med hjälp av bl.a. andning & lymfsystem.

Jag vill poängtera att detta inte har fokus på utseendet, utan på den mentala och fysiska hälsan. Vi är vackra precis som vi är, men alla kroppar mår inte bra av att se ut som dom gör.Gör inte denna resa för att göra om dig, gör denna resa för att du är värd det bästa. Allt utöver det kommer som en bonus.

Vi är alla unika och våra vägar ser olika ut. Detta är min väg och genom den vill jag ge dig hopp och förtröstan om att det går att förändra den situation som du är i. Alla bekymmer kommer inte lämna dig, men genom denna resa, får du möjlighet att må bättre fysiskt och mentalt. Jag gick från en blöt fläck på marken, till en stark och levnadsglad kvinna med ett framgångsrikt företagande och ett liv i frihet. Häng med!
Vi har alla våra ryggsäckar. Det vi är med om, det sätter spår i våra muskler, vävnad, nervsystem och i våra cellminnen. Detta bagage hade jag… Kanske känner du igen dig i något?

Ensamhet – Jag kände mig inte sedd eller önskad, jag visste inte min tillhörighet

Pistolhot – Som 9-åring blev jag pistolhotad i mitt hem

Kronisk värk / offerkofta – Mellan årskurs 5-9 hade jag kronisk huvudvärk, detta ”tog mitt liv”, jag hamnade i offerkofteträsket

Självmordsförsök – När jag var 12-13 år bestämde jag mig för att ta mitt liv, jag orkade inte längre.

Rädsla – Rädsla för vad andra människor ska göra mot mig, om jag kan lita på dem eller om jag måste värja mig, fysiskt och mentalt.

Självförakt – Tog på mig skulden, fast jag inte gjort fel. Trodde inte att jag hade rätt att finnas till eller att uttrycka min åsikt, tankar eller känslor.

Mat- och träningshets – I försök till att ta kontroll och skapa ett värde, försökte jag göra om mig, vilket resulterade i ett mat- och träningsmissbruk.

Utanförskap – Att bli bortvald, att uteslutas, att inte vara önskad. I respekt för andra nämner jag inte allt, men det finns mer…

Du äger dina minnen och upplevelser Jag vill påminna dig om att du äger dina minnen och dina upplevelser. Andra kan komma ihåg annat, de kan ha upplevt situationen på annat sätt, de äger sina minnen och upplevelser och du äger dina.

Det var inte fel på platsen jag arbetade på, det var min ryggsäck, mitt förhållningssätt och mitt beteende som skapade min utbrändhet. Mitt sätt att arbeta var gränslöst. Jag sa ja till allt, fixade och löste alla problem. Jag var ”uppkopplad” hela dagar och kvällar, oavsett om jag var ledig eller ej. Med det sagt, vi har ett stort egenansvar.

Kroppen viskar
 – När något börjar bli tok, då viskar kroppen om att det är något galet. I mitt fall började jag få ont i huvudet lite då och då, samt att jag började få lite molande värk kring gallan.

Kroppen ropar – Jag lyssnade inte, jag saktade inte ner, istället skyllde jag på dålig luft och den ergonomiska arbetsställningen. Kroppen började ropa. Huvudvärken kom mer dagligen och även nattetid. Gallans molande värk gick över till kramper som gjorde att jag inte längre kunde göra uppgifter där jag var framåtlutad. Magen ballade ut, jag hade diarréattacker varje morgon jag kom till jobbet.

Kroppen skriker – Jag lyssnade inte, jag var i full gång med mitt arbete och de sysslor kring det som jag, där och då, upplevde så viktiga. Huvudvärken satte sig dygnet runt, hela skalpen och hela ansiktet. Både min mentala och fysiska styrka försvann och jag tappade bort mina signaler och behov av att äta, dricka och att gå på toaletten.

Jag bränner ut mig och blir heltidssjukskriven i hela TRE år!
Efter det hade jag bidragsanställning i hela ELVA år!

Jag är nu 28 år gammal med stor påverkan på min fysiska och mentala hälsa.
 • Sömnproblem
 • Konstant trött, utmattad
 • Orkade ej fysisk ansträngning
 • Huvudvärk, dygnet runt
 • Svullen och stillastående mage
 • Utebliven mens
 • Inflammationer
 • Hjärtat – hårda stressade slag
 • Ljuskänslig
 • Diarré
 • Hjärtklappning
 • Magont
 • Långvariga infektioner
 • Svårt att andas, andfådd
 • Spänningar i käkarna
 • Spänningar i hals, nacke, rygg
 • Kramp i gallan
 • Nedstämdhet
 • Apatisk
 • Känslolabil, mycket gråt

Diagnoser:
 • PTSD (post traumatisk stress syndrom)
 • GAD (generalliserat ångestsyndrom)
 • Utmattningsdepression
 • Ångest, oro
 • Panikångest

2005, det fanns inte mycket information på nätet kring detta och i och med den bristande hjälpen från sjukvården, började jag min egen resa, med ett fast beslut om att ALDRIG hamna i sjukskrivning för detta igen. 19 år senare – jag lyckades!

Samtidigt som jag har arbetat utifrån mitt kreativa och problemlösande förhållningssätt, så har jag, tillsammans med andra terapeuter, experimenterat på våra olika kroppar. Under denna tid har jag också utbildat mig inom en mängd olika områden, detta då jag i tidigt skede knäckte koden gällande psykofysiologi – att vår mentala och vår fysiska hälsa hänger ihop. 
Det är för mig självklart att man kan få alla metoder mer effektiva, att Sveriges hälsoarbete inte sitter på hela sanningen och att alla kan få en bättre hälsa om vi skapar rätt förutsättningar.

Med detta förhållningssätt har jag tagit fram ett framgångsrikt koncept som man kan använda när man arbetar med sin egen hälsa, men också när man arbetar med att hjälpa andra.

Sertralin, ett antidepressivt läkemedel, används vid ångest, oro och depression. Det tog flera år innan jag började med det, men det var en stor befrielse när jag väl började. Det blev mer frid, oro och ångest dämpades. Detta var dock något jag tog med motvillighet, då medicin aldrig är bra för oss och våra kroppar.

Andningsteknik med Anders Lönedal
Den första podd som jag någonsin lyssnat på, det var med Anders Lönedal och Anna Sparre och den handlade om andning och lymfsystemet. Här har vi det! Han beskrev mina symtom när det kom till hur min kropp såg ut och betedde sig, men också utifrån min utbrändhet, detta skulle jag lära mig! Jag tog mig till Anders och han lärde mig en andningsteknik som är biologiskt tekniskt rätt för våra kroppar. En andningsteknik som påverkar både vår fysiska och vår mentala hälsa.När denna teknik satt, då kunde jag reglera min stress, oro och ångest och jag kunde därmed ta bort psykofarmakan från mitt liv. Vilken seger!

Tillsammans med andningen, så har terapi varit en del av min väg. Idag står jag helt fri från alla de diagnoser som jag hade tidigare. Helt fri och med endast min kropp, mitt förhållningssätt och beteende som verktyg. Våra kroppar är fantastiska om vi ger dem rätt förutsättningar!

Jag fördjupade mig inom lymfsystemet och jag förstod tidigt att om vi får igång våra lymfsystem, utifrån ett helhetsperspektiv, då kommer våra kroppsliga och mentala funktioner igång och vi får möjlighet att höja vår psyiska och fysiska hälsa.

Symtom – När min resa började, då hade jag bl.a. följande symtom på att mitt lymfsystem var trögt:

 • Kalla kroppsdelar
 • Öm i huden
 • Kunde ej svettas
 • GAD (generaliserat ångestsyndrom)
 • Stress
 • Oregelbunden mens
 • Svullnad/vätskefylld
 • Ojämn under huden
 • Dålig cirkulation
 • Ont o lederna
 • Strypt andning
 • Dålig hållning
 • Oproportionerlig (1-2 stl större på nederkroppen)
 • Svullnade av promenader
 • Huvudvärk (den har jag kvar, men den ska bort!)

Lipödem – Redan i högstadiet reflekterade jag över att mina ben var av annan ”struktur” än andra tjejers ben. När sen jag träffade Anders Lönedal, många år sendare, konstaterade han att jag hade lipödem stadie 1. 

En del säger att det inte går att göra något åt det, men jag är av tron att det alltid går att förbättra. Kanske känslan, kanske utseendet, kanske smärtan, vi har allt att vinna, inget att förlora. Med ett helhetsperspektiv, så finns det stora möjligheter till att det blir bättre i någon form. Jag vill poängtera att desto tidigare vi tar hand om oss, desto lättare är det att nå framgång och att förebygga är det absolut bästa vi kan göra.

Mitt första steg, innan jag hittade Anders Lönedal, det var att börja aktivera mitt parasympatiska nervsystem. I detta system hittar vi lugn och ro, självläkning, ämnesomsättning, sexlust och allt det där som gör oss gott.

Bad, långa bad, var mina första steg. Att vara omsluten av vatten, i varmt och livgivande vatten. Balsam för min kropp och själ.

När jag, allterftersom, förstod att allt hänger ihop, den mentala och den fysiska hälsan, då började jag hitta nycklar som förändrade mig på riktigt.

Resan tog form, jag utbildade mig inom mental och fysisk hälsa och jag kopplade på flera olika delar som sedan har formats till ett koncept som jag lär ut till andra, till privatpersoner och till de som arbetar inom hälsobranschen.

De TIO grundpelarna

Klicka här för att ta del av min e-book med de 10 grundpelarna.

Titta gärna på mitt avsnitt på Anna Sparres podcast där jag pratar mer om lymfsystemet och andning. Hur det mentala blir fysiskt, och att ta sig från botten till frisk och energisk. 

Ja, med rätt egenvård kan det hända grejer om man gör sitt arbete utifrån ett helhetsperspektiv. Följer du de tio grundpelarna, då gör du allt i rätt ordning, vilket kommer att ta dig framåt mot ditt mål. Innan jag utvecklade min egenvård, då bestod den av fösningar och att jag körde med en av Biltemas poleringsmaskiner. Lite opraktisk och labil apparat, men den gjorde sitt jobb och jag fick loss mycket stagnationer.

Utreningssymtom 
I mitt arbete frigjordes mycket toxiner och jag fick mycket utrensningssymtom. Det vi varit med om förr, det sätter sig i vävnaden (känslor, trauman, mat, mediciner, m.m.) och om vi börjar lossa på det skräpet, ja då kan det göra ont, både fysiskt och mentalt. Jag hade bla dessa utrensningssymtom:

 • Värk i fötter och leder
 • Utslag över hela kroppen
 • Blåmärken (blir så när toxiner släpps ut)
 • Mental berg- och dalbana, sorg, ilska, rädsla, allt bubblade upp
 • Drömmar om händelser från förr
 • Kletigt svett över hela kroppen
 • Illaluktande svett
 • Tjocka flytningar
 • Ökad huvudvärk
 • Nedstämdhet
 • m.m

Det som är bra är att vi kan välja i hur stor dos dessa utreningssymtom ska komma. Gör du din egenvård intensivt, ja då ökar det, processen accelererar, tar du pauser i din egenvård, ja, då saktar du ner processen. Blir det riktigt jobbigt, ja då pausar du ett tag.
Har man en sjuk kropp, då behöver man vara extra lyhörd och anpassa efter de förutsättningar som finns. För min del, så körde jag på. Det var stundtals fruktansvärt jobbigt, särskilt mentalt, men jag visste att allt det jobbiga tillhörde processen och att det skulle komma ett slut på det. Det finns inget rätt eller fel här, men va lyhörd till vad som funkar för dig och din kropp, vi är alla olika.

Mina favoriter 
Mina favorithjälpmedel hittar du genom att klicka här.

Barbapappaperioden 
Jag var förberedd på att jag kunde svullna under min lymfprocess och det gjorde jag med besked. Jag gick upp 8-10kg och det höll sig kvar i ca 3-4 månader, en hel sommar. En period där varken byxor eller kjolar passade.
Detta skrämmer många, men ta emot det med tacksamet, det är kroppen som hjälper till. För att kroppen ska kunna lossa och skölja ut skräpet, då behöver kroppen fylla på med vätska för att kunna lösgöra och rena, det är alltså något som är välkommet! Hur mycket vi går upp och hur länge detta håller i sig, det är individuellt. 

2019 avslutade jag min sista bidragsanställning, jag var så trött på att inte få bestämma själv. Mitt i covid startade jag mitt företag med beslutsamheten att ”drakar lär sig att flyga i motvind”. Mycket riktigt blev det så. Trots kaos i samhället, hade jag tre månaders väntetid på mina behandlingar och coachningar. Mitt koncept var enastående och ganska snabbt förstod jag att jag inte längre kunde ägna mig åt one to one om jag ville förändra folkhälsan på riktigt.

Idag hjälper jag privatpersoner till en bättre hälsa, men förmedlar också mitt koncept till företagare, samt att jag hjälper dem att bli business-smarta vilket är ett måste om vi ska stå starka i branschen och kunna hjälpa alla dem som behöver oss. 

Min fysiska och mentala hälsa har blivit stark, jag känner mig unstoppable! Men, jag har fortfarande rester kvar, vilket gör att jag måste vara noga med återhämtning och pauser. Balans. Att börja sin lymfprocess eller en resa från utbrändhet, det innebär ett stort egenansvar, det är ingen quick fix och ingen kommer kunna göra det åt dig.

Alla sjukdomar och diagnoser går inte att förändra, men kanske är det så att en del av ditt mående kan få hjälp på vägen. Allt att vinna, inget att förlora. Du behöver börja i rätt ände och det finns inga genvägar. Det är en helhet och du måste titta på din resa utifrån ett helhetsperspektiv – ditt mentala och ditt fysiska mående.

Idag är jag med och förändrar folkhälsan i Sverige och i världen med mottot att ”alla ska ha råd till en bättre hälsa” och att ”alla ska veta, vad de på egen hand kan göra för sin hälsa”. Prenumerera på mitt nyhetsbrev, ta del av mina 10 grundpelare och gå till action. Det är dags nu!

2019 avslutade jag min sista bidragsanställning, jag var så trött på att inte få bestämma själv. Mitt i covid startade jag mitt företag med beslutsamheten att ”drakar lär sig att flyga i motvind”. Mycket riktigt blev det så. Trots kaos i samhället, hade jag tre månaders väntetid på mina behandlingar och coachningar. Mitt koncept var enastående och ganska snabbt förstod jag att jag inte längre kunde ägna mig åt one to one om jag ville förändra folkhälsan på riktigt.

Idag hjälper jag privatpersoner till en bättre hälsa, men förmedlar också mitt koncept till företagare, samt att jag hjälper dem att bli business-smarta vilket är ett måste om vi ska stå starka i branschen och kunna hjälpa alla dem som behöver oss. 

Min fysiska och mentala hälsa har blivit stark, jag känner mig unstoppable! Men, jag har fortfarande rester kvar, vilket gör att jag måste vara noga med återhämtning och pauser. Balans. Att börja sin lymfprocess eller en resa från utbrändhet, det innebär ett stort egenansvar, det är ingen quick fix och ingen kommer kunna göra det åt dig.

Alla sjukdomar och diagnoser går inte att förändra, men kanske är det så att en del av ditt mående kan få hjälp på vägen. Allt att vinna, inget att förlora. Du behöver börja i rätt ände och det finns inga genvägar. Det är en helhet och du måste titta på din resa utifrån ett helhetsperspektiv – ditt mentala och ditt fysiska mående.

Idag är jag med och förändrar folkhälsan i Sverige och i världen med mottot att ”alla ska ha råd till en bättre hälsa” och att ”alla ska veta, vad de på egen hand kan göra för sin hälsa”. Prenumerera på mitt nyhetsbrev, ta del av mina 10 grundpelare och gå till action. Det är dags nu!

MINA TIO GRUNDPELARE

Skriv in dig på mitt nyhetsbrev och få gratis tillgång till min e-book om de 10 grundpelarna. Detta kommer att förändra ditt liv!

Home

Genom att ange din information blir du en del av mina mest hängivna följare och godkänner att få min e-book om de tio grundpelarna skickad till dig och utöver detta kommer du då och då få mail om nyheter och dylikt. – Du kan avprenumerera när som helst med ett klick. Du samtycker också till våra användarvillkor och integritetspolicy.

MINA TIO GRUNDPELARE

Skriv in dig på mitt nyhetsbrev och få gratis tillgång till min e-book om de 10 grundpelarna. Detta kommer att förändra ditt liv!

Home

Genom att ange din information blir du en del av mina mest hängivna följare och godkänner att få min e-book om de tio grundpelarna skickad till dig och utöver detta kommer du då och då få mail om nyheter och dylikt. – Du kan avprenumerera när som helst med ett klick. Du samtycker också till våra användarvillkor och integritetspolicy.

PRENUMERATION

  • Exklusivt innehåll
  • Tips, inspiration & vägledning
  • Daglig coachning
  • Fysiska träffar
  • Fråga vad du vill
  • Förtur till kurser, resor, evenemang
  • Här får du extra ALLT!
  • Endast 129:-/månad
  • Ingen bindningstid
  • Kan endast köpas via mobil Prenumerera >
Scroll to Top